A kényelemben és a divatban is lehet valami közös-Abutik.hu

Italkereskedésben dolgozni nem a legizgalmasabb, de szerencsém van azzal, hogy egy vonat állomás közelében dolgozom, így elég sokan fordulnak meg a boltban és olykor maradnak is pár percet, amíg a vonatra várnak. Ilyenkor minden szóba kerül, nem csak az időjárás, az emberek szeretnek mesélni a napjukról, kifejtik az aznap látottakkal kapcsolatos véleményüket, rákérdeznek az enyémre is stb.

Egy nap a múlt héten egy idősebb úr jött be hozzám, nem először járt ott, már többször is elbeszélgettem vele, Áron bácsinak hívták. Általában egyedül jön, most viszont az unokája is vele tartott. Egy üveg konyakot szerettek volna vásárolni egy házassági évfordulóra.
Miközben előkerestem a kért üveg italt, Áron bácsi közölte, hogy ő átugrana a virágüzletbe is hamar, addig az unokája kifizeti a konyakot. A lány nem volt annyira beszédes, mint a nagypapája, de rákérdeztem, hogy ő is itt él-e, vagy csak látogatóba érkezett. Kiderült, hogy Szegedre jár egyetemre, ezért nem szoktam látni errefele, de ő is itt lakik és a szülei házassági évfordulójára jött haza.
Amikor megkérdeztem, mit tanul, azt mondta design szakon van, ami elég átfogó fogalom, de abban gondolkodik, hogy ruhatervezésre szakosodik később.
Női ruhákat szeretne tervezni majd, kiskora óta szeretett ezzel foglalkozni, kertes házak helyett ő női ruhákat rajzolt mindig és már akkor mondták neki, hogy van érzéke hozzá.
Szerintem ez nem lehet a legkönnyebb munka, mivel, hogy állandóan új ötletekkel kell jönni, hogy releváns maradjon az ember a szakmában, és a legtöbb ötlet már biztosan ki van merítve.

Lassan áttértünk a kedvenc női ruhákra, modellekre, és a mai divatra. Ő szerinte a mai világban egy ruhánál az a legelőnyösebb, ha több alkalomhoz is illik, egyszerű, de van benne valami egyedi.
A probléma az, hogy a ruhaboltok pont az ellenkezőjére törekednek, inkább a szélsőségesebb darabokat részesítik előnyben, amiket nem hordhat az ember akármikor.
Ezzel mondjuk teljes mértékben egyetértek, ezért is részesítem előnyben az olyan web áruházakat, mint amilyen az Abutik.hu. Ott a különböző speciális eseményekre alkalmas ruhák mellett rengeteg olyat is lehet találni, amelyek munkába járni és szórakozni is egyaránt megfelelnek.
Annak különösen örülök, hogy visszajöttek divatba a kényelmes ruhák, még akkor is, ha a kaszinóba szeretnénk egy koktélruhában besétálni, a nők már inkább arra figyelnek, hogy az a ruha a lehető legkényelmesebb legyen az alkalomhoz mérten. Többek között ezért is kedveljük a barátnőimmel együtt ezt a fent említett online ruhaboltot, az itt vásárolt ruhák mind kényelmesek és így akár még a munkahelyre is szívesen megyünk egy alkalmi ruhában.
Pontosan ez az, amiről a bácsi unokájával is egyetértésben elbeszélgettünk. Ő ugyan nem hallott még az Abutik.hu-ról, de a figyelmét mindenképpen felkeltette az, amit meséltem a tapasztalataimról.

Ennél több időnk nem is igazán volt már beszélgetni, visszajött Áron bácsi és indultak a vonatra, de annak mindenképpen örültem, hogy a leendő ruhatervezőknek is hasonlít a meglátásuk az enyémhez, így talán már fűzhetek reményeket a jövőbeli divatok emberbarát jellegéhez.