Új lakás az italbolthoz közel

Egy ismerősöm 20 éve vezet egy italboltot Debrecenben, a második legnagyobb magyar városban. Érdekes, mert egy italbolt kicsit olyan hatást kelt, mint egy kocsma, ahol csak elvitelre lehet kérni piát. Tudjátok, van olyan pizzéria, ahol beülhetsz enni egy pizzát, és olyan üzlet is van, ami éppen csak pizza házhozszállítással foglalkozik, nincs külön vendégtér, ahol leülhetsz és kajálhatsz, na ilyen a különbség szerintem egy kocsma és egy italbolt között is.

Tehát a vendéglátás és a kereskedelem két aspektusa tükröződik a két „üzlettípus” között. Ráadásul egy olyan városrészen, ahol nincsenek nagyobb supermarketek, egy ilyen italbolt jó kis vállalkozásnak számíthat, akárcsak az ismerősömé. Árul ő mindent, ami kell. Kezdve az üdítőktől, energia italoktól, 20 féle sörön át a borokig, pezsgőkig Persze mindenféle töményet is értékesít, amikből a vásárlási szokások alapján a whiskey kínálat a legnagyobb, valahogy ott nagyon szeretik a whiskeyt, ezért abból 10 félét tart állandó jelleggel. Ha olyan betonbiztos munkahelyed van, amihez nap , mint nap eljárkálsz sok éven keresztül , akkor előbb-utóbb arra fogsz törekedni, hogy ott lakj a közelben, így az utazással a lehető legkevesebb idő menjen el.

E kedves ismerősöméknél kirepültek a gyerekek otthonról, ezért úgy döntöttek, hogy a külvárosból beljebb költöznek, közel az italbolthoz, ezért kellett nekik egy eladó lakás Debrecen bentebbi részén.

Amikor ők legutoljára ingatlant vásároltak, és költöztek, akkor még nyoma sem volt a mai világnak, kis szórólapokon adták a környék tudtára, hogy háza szeretnének ott venni, és a helyi újságokba adtak fel apróhirdetéseket.

Fontos volt számukra, hogy a vásárláskor ne kelljen senkinek pénzt adniuk, hiszen az eladott ház után azért is akartak venni egy lakást, hogy maradjon valamennyi pénzük a gyerekek támogatására, ezért nem jöhetett szóba semmilyen ingatlanközvetítő, akinek tejelni kéne pár százalékot az eladási árból.

Ajánlottam nekik egy apróhirdetéses oldalt, hogy nézzenek itt körül, mert szerintem pont nekik lett kitalálva az ilyen felület, mintha egy újság hátsó apróhirdetésekkel tarkított oldalait böngésznéd, csak éppen sokkal nagyobb mennyiségben tudod ezt tenni, és ingyenesen is, mert az újság megvételére nem kell költened, sem pedig a hirdetés feladásával sem jár költség.

Egy eladó lakás Debrecenben természetesen sokkal olcsóbb, mint Budapesten, de ettől függetlenül időbe telhet, mire az ember megtalálja magának azt, amelyik a leginkább megfelel számára. Az italboltos ismerősök esetében még annyival bonyolódott a helyzet, hogy a város egy konkrét területén akartak csak lakást venni. A nextapró azért is jó oldal, mert úgy működik a hirdetésfeladás, mintha a régi időkben adnád fel, azokhoz fog eljutni, akik a környéken élnek. Szóval mi sem volt egyszerűbb nekik, mint beírni az oldalon az „eladó lakás Debrecen” szavakat, miközben az italboltban voltak, és voilá, minden a környéken lévő eladni szándékozott lakás megjelent a listában. De ha még ennyi nem elég, akkor a részletes keresőnél meg lehet adni számos olyan szempontot, amivel szűkíteni lehet a találatok számát.

És hogy-hogy nem, de 10 perc böngészés után találtak is egy olyan lakást, ami az italbolttól 3 utcára van, és történetesen már a böngészéskor beleszerettek.

Ez azért történhetett meg, mert az eladó vette a fáradtságot és kihasználta a hirdetési felületet, tehát számos képet töltött fel az oldalra, illetve részletes leírást nyújtott az érdeklődők számára. Az első ilyen pozitív benyomás után felvették a tulajjal a kapcsolatot, aki rövid időn belül reagált is, és két nappal később már meg is tudnák nézni ezt az eladó lakást Debrecenben.

Szóval mondhatni hatalmas szerencsével, de rövid idő alatt találtak maguknak egy új otthont. Ám ha mégsem sikerült volna ilyen hamar a történet, akkor fel tudtak volna ők is adni egy hirdetést ezen az oldalon, az általuk megadott igényekkel, és ha a környéken valaki eladni tervezett volna a közeljövőben egy lakást, akkor talán mielőtt kitette volna a saját hirdetését, már találkozott volna az ismerősömék felhívásával. Ez nagyjából olyan, mint mikor bedobnak a postaládádba egy szórólapot, hogy „eladó lakást keresek” pont pár nappal azelőtt ,hogy kitennél egy hirdetést.