Nehéz szülés volt eldöntenem, hogy a dzseki vagy a motoros nadrág kerüljön be először a ruhatáramba

Mióta megvan a motoros jogosítványom egyfajta beszerzője lettem a családnak, hogy egy enyhe túlzással éljek. Az az igazság, hogy mivel a lányok, fiúk nyilvánvalóan nem rendelkeznek egyelőre ilyesfajta papírokkal ezért nem is nagyon lenne más választásom mint magamnak intézni számukra a különböző külön kéréseket, de mióta ott a motor, ami kevesebbet fogyaszt mint a kocsi, ráadásul tudják jól, hogy élek-halok a motorozásért, így szeretik ezt ellenem fordítani néha…

A történet ugye nagyjából úgy néz ki, hogy mivel nem lakunk közel a belvároshoz, ezért általában bevásárolni kifejezetten nehéz dolog tud lenni ha spontán, be nem tervezett módon kell azt végrehajtani, így hát elmondható, hogy ez a tevékenység egy elég nehéz helyzetbe szokott hozni minket. Szerencsére tavaly úgy döntöttem, hogy egy régi vágyamat fogom beteljesíteni azzal, hogy megszerezem a jogosítványt nagy motorra, ezzel persze akkor még nem számoltam, hogy mint egy futár is alkalmazva leszek majd ennek köszönhetően, pedig így lett. Külön élveztem a dolognak azt a részét, amikor már megvolt a papír és a motor is de el kellett kezdenem beszerezni egy-két motoros cuccot, hogy egyrészt biztonságban legyek ha már ott leszek majd, hogy vezetem a gépet, másrészről pedig az sem egy mellékes szempont, hogy annyira jól tudnak kinézni ezek a dolgok, hogy az ember tényleg úgy érzi, muszáj megvennie legalább egy-két menő kiegészítőt, már így első körben is. Nekem különösen nagy szerencsém volt a bukósisakkal, ugyanis általában elég hepciás tudok lenni ha valamilyen dizájn elemet keresek éppen, akár napokat, heteket is el tudok húzni egy döntést ilyen berkeken belül, valamiért nekem ez egy nagyon fontos pont. Tehát mint említettem óriási örömömre a bukósisak vásárlásnál nem akadtak semmilyen jellegű ilyesfajta fennakadások, ami önmagamhoz mérten nagyon jól esett és kifejezetten büszkévé is tett. Kinéztem magamnak egy pár modellt, de most valamiért nagyon jól működött az agyam „szortírozó szekciója”, ami nagyon sokban hozzájárult ahhoz, hogy minden komolyabb gond nélkül meg tudjam oldani ezt a problémát. A másik nagy kérdés az volt, hogy a dzseki vagy a motoros nadrág legyen-e az, aminek a megvételére most így pénzt fogok áldozni. Mivel nyilvánvalóan itt is törekszik az ember a minőségre, ezért úgy éreztem, hogy majd az egyiket helyettesítem a következő körig valami mással. És megint csak egy furcsa megoldásnak hat önmagamtól  de úgy döntöttem, hogy a motoros nadrág lesz a befutó, ugyanis az volt a meglátásom, hogy így legalább több időm lesz majd egy igazán tökéletes dzseki felkutatására, ráadásul így legalább lesz mihez viszonyítottan keresnem. Persze vehettem volna szettben is, de úgy éreztem, hogy a legjobb az lenne ha mindenképpen egy egyedi, izgalmas dizájnú dzsekim lenne végül. Szerencsére ezt viszonylag gyorsan és határozottan segített eldönteni a feleségem, így hát nem maradt más hátra mint a tervek alapján beszerezni a felszereléseket és nekilátni a dolognak!

Így alakult tehát, hogy igen hamar eljutottam arra a pontra, hogy bár alapvetően egy „igazi” motoros lennék, mégis a családom hétvégi ital- és ételfutára lettem. Ráadásul sokszor megesik, hogy a hétvégi házibuliba is nekem kell még az elején elugranom nekik valamiért. Ez persze nem zavar, ráadásul utána szépen gyorsan eltűnök, így a további követeléseket már fizikailag nincs esélyem meghallani, ami kifejezetten hasznos tud lenni ha az ember fia nem akar egész időben készenléten állva várni, hátha rendelést kap.

Szóval így alakult eddig a helyzetem a motorozással. Bár nagyon tetszik a dolog, de még egy kicsit szoknom kell magát a tényt, hogy már nekem is áll egy igen szép jármű a garázsomban, amivel bármikor bárhová elmehetek. Mindig is érdekelt a motoros életmód és annak minden részlete, ezért szeretnék hamarosan egy kicsit jobban elmélyülni ebben a dologban és egy kicsit kiruccanni valamerre, tenni egy komolyabb túrát. Viszont amíg mindez várat magára addig nincs más lehetőségem, mint a helyi megrendelések intézése és persze a környék bejárása, saját szórakoztatásomra.