A tűnő pálinka rejtélye

Egy ital nagykereskedést igazán jó vezetni. Szeretek különféle alkoholos, vagy cukros italkülönlegességeket berendelni és azt tovább adni azoknak akik igazán valami jót és minőségit szeretnének inni.

A legfontosabb persze az, hogy minden dokumentálva legyen, mert csak úgy lehet jól csinálni az üzletet, ha minden pontosan számon van tartva, fel vagy jegyezve, nyomon van követve. Pontosan ezért nem értettem, hogy egy igen csúcsminőségű pálinkából, mindig hiány keletkezett, legalább is 1-2 üvegnek havonta nyoma veszett. Tízen dolgozunk összesen a nagykereskedésben, és nem tudnék arról, hogy valaki italos lenne, szóval ezért sem értem, hogy keletkezik a hiány. Mindenesetre még is van és valaki sumákol. Családias a munkakör, ezért nem akartam felbolygatni a nyugalmat alaptalan vádaskodásokkal, ezért egy profi segítségét kértem.

Egy magánnyomozót béreltem fel, hogy utána járjak az eltűnő párlat rejtélyének titkára. Azért a Haiszky Magánnyomozó Irodára esett a választásom, mert a weboldalán talált tartalom után, nagyon szimpatikusnak és profinak tűnt. Tetszett, hogy a legnagyobb diszkrécióval végzi a munkát, így biztosan nem fogja senki sem sejteni azt, hogy miféle adatgyűjtés megy a háttérben. Gyors, alapos és hatékony munkát végzett, mert alig másfél hét alatt, kiderült mik állnak a háttérben. Valóban valaki lopott tőlünk, de mint kiderült nem magának, hanem valakinek lopott. Egyik legrégebbi kolléganő Erzsi volt a ludas. Általában mindig ő zárja a raktárt és mivel már több éve dolgozunk együtt sose volt rá panasz, nem is gondoltam, hogy képes lesz ilyesmire.

Kiderült, hogy egy új élettársa van, aki nem veti meg az alkoholt, de anyagi gondok miatt, nem igazán tudják finanszírozni, ezért kezdett el lopni Erzsi. Sajnos elég agresszív tud lenni az ember, ha nem jut alkoholhoz…

Amikor ezt megtudtam, azonnal segíteni akartam Erzsinek, legalábbis valami megoldást találni, hogy a jövőben ne kelljen lopni és rávezetni arra, hogy talán jobban járna, ha elhagyná a jelenlegi élettársát. Mióta ez kiderült, megszűnt a hiány.

Hálás voltam nagyon a magánnyomozónak, hogy ilyen remek, diszkrét munkát végzett, mert mindenkiről szerzett elég sok és hasznos információkat. Milyen érdekes, hogy több éven keresztül napi szinten dolgozol a munkatársakkal, de ha jobban belegondol az ember, igen felületesen ismeri csak őket. Ez a kis oknyomozás nem csak a tűnő pálinka esetét oldotta meg, hanem engem is jobb főnökké tett, mert jobban megismertem a többieket!