Az ismerősöm egy italboltban vállalt diákmunkát

Mint a legtöbb tinédzser, én is megtapasztaltam azt az időszakot, amikor a szüleim aggódni kezdtek, hogy mi lesz majd velem. A gimiben ugyanis jó volt a társaság, aki pedig betöltötte a 18. életévét, annak szinte kötelező volt ezt alkoholfogyasztással ünnepelnie, amit innentől kezdve törvényesen megtehetett. Aztán persze morognak az idősek, hogy a fiatal ivókból lesznek az alkoholisták, miért nem gyűjtünk inkább utazásra vagy az egyetemre, és így tovább.

Néha azért nem árt a kikapcsolódás még nekünk sem, nagy baj pedig nem történhet, ha a társaság minden tagja csak mértékkel iszik, és közben figyelünk egymásra. Végül is ekkora már felnőtt emberek vagyunk. Persze az éjszakai élet és a koktélok nem olcsók Budapesten, főleg a diákok számára, akik előszeretettel vezetik le egy-egy kocsmában a vizsgaidőszak fáradalmait. Mikor egyetemista lettem, megtudtam, hogy az egyik volt osztálytársam éppen ezért egy italboltban vállalt diákmunkát, mivel szeretett volna némi zsebpénzt keresni az egyetemi költségeire, illetve szórakozásra.

Ezek után azt éreztem, hogy nekem is jól jönne egy megbízható iskolaszövetkezet, amelyen keresztül korrekt feltételek mellett találhatok egy jól fizető diákmunkát. Az pedig legyen összeegyeztethető a tanulmányaimmal, lehetőség szerint nemcsak időben, hanem tematikában is!

A legjobb barátom a topiwork.hu iskolaszövetkezet felkeresését javasolta, mivel szerinte ez az összes kritériumnak megfelel, amiket felsoroltam. Ráadásul a tagsági díj mindössze 1.000 Ft!

Ezt persze ki tudnám fizetni, de ahogy ismerem magamat, mindig pont az ilyen aprósgok maradnak le, pont azért, mert a bonyolultabb feladatok mindig fontosabbnak tűnnek. Na de ez alkalommal nem kell majd háromszor is elsétálnom a bank előtt azon gondolkozva, hogy vajon mit is felejtettem el már megint, mivel a topiwork.hu az első fizetésemből fogja ezt az összeget levonni.

Addig tehát nincs is más teendő, mint regisztrálni, majd az elkészített önéletrajzunkkal jelentkezni a nekünk tetsző állásokra. Egyszerűnek hangzik? Az is! Mármint a folyamat elméletben… a topiwork.hu ugyanis ad nekünk némi támpontot arra vonatkozóan, hogy mire számítsunk a jelentkezés után, valamint a leggyakrabban feltett kérdésekre is egyértelmű válaszokat kapunk a honlapon.

Nade… itt valóban megbízható, komoly cégek hirdetései szerepelnek, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az utolsó interjús körben a leendő munkaadónkkal kell majd farkasszemet néznünk. Ezért nem árt alaposan felkészülni egy megfelelő önéletrajz és motivációs levél kombóval, amihez szintén segítséget nyújt nekünk a topiwork.hu a blogján keresztül. Itt még ahhoz is kapunk ötleteket, hogy a vállalati kultúrába hogyan illeszkedjünk majd be, a cég képviselője pedig biztosan örömmel fogadja, ha látja rajtunk a nyitottságot ebbe az irányba!

Az adminisztrációs terhek nagy részét pedig a topiwork.hu intézi. Bár az én esetemben lehet, nem lenne akkora baj, ha nem így lenne, mivel végül egy adminisztrációs asszisztens pozíciót nyertem el rajtuk keresztül. De abban biztos vagyok, hogy ez a tapasztalat így is segít majd a szakmai karrierem megalapozásában amellett, hogy most már én is szabadabban költekezhetek még budapesti viszonylatban is.

A jó hír hallatán, miszerint megkaptam az állást, természetesen fizettem is egy kör sört aznap este az összes egyetemi barátomnak. Ezúttal valóban volt miért ünnepelni, és a beszámolóm alapján többen is megfogadták, hogy ők is regisztrálnak a Topiwork iskolaszövetkezet oldalán. Azt hiszem, mégsem leszünk annyira elveszett fiatalok!