Egy jól sikerült péntek este miatt lett napelem rendszerem

Mindenkinek van egy jó sztorija, ami nem úgy kezdődik, hogy megevett aznap este egy nagy tányér salátát, vagy ha esetleg úgy is kezdődik, mindenképp úgy fog folytatódni, hogy utána rekeszszámra rendelte a kocsmaasztalhoz a söröket, üvegével a bort és a töményt.

Az egyik ismerősöm például mindig furcsa dolgokat rendel a netről, amin aztán jól meglepődik, mikor hívja a futár, hogy csomagja érkezett, hiszen nem is emlékszik ezekre a rendelésekre. Egy másik rántottát szeret sütni, és beledobál mindent, amit talál a házban: csokoládét, erős paprikát, cigi csikket. Nekem nem volt ilyen heppem, ha az nem számít annak, hogy ruhástól szoktam bedőlni az ágyba.

Legalábbis addig nem volt semmi jó sztorim, míg egyszer nagyon részegen nem rendeltem meg egy napelem rendszert erről a weboldalról.

Amennyire fel tudom idézni, iszogatás közben pont arról beszélgettünk, hogy mennyire király dolog a napelem, néhány ismerősöm belevágott még tavaly, megpályázták, megnyerték, 0 százalékos hitellel telepítettek napelem rendszert a házaikra. Nekem egyébként józanon is tetszett az ötlet, de részegen, úgy tűnik, annyira, hogy miután rákerestem a „napelem rendszer támogatás 2019” kulcsszóra a Google-ben, az első szimpatikus oldalon árajánlatot is kértem.

Mondanom sem kell, mikor felkerestek, hogy időpontot kéne egyeztessünk egy kiszálláshoz – komoly cég ugyanis nem vállal el addig napelem projektet, míg nem járt a helyszínen −, legalább annyira meglepődtem, mint mikor Tamás barátomhoz megérkezett a Kínából rendelt felfújható gumipanda.

Azon a ponton már nem volt képem visszakozni, szóval egyeztettünk időpontot, kijöttek, megnézték a házat, és úgy ítélték meg, hogy a tető elbírja a napelemeket, szóval akár bele is lehet vágni. Eddig persze már sikerült átgondolni a helyzetet, és úgy voltam vele, hogy amúgy is szerettem volna megcsinálni, a barátaim lelkes és elégedett elbeszélései alapján nagyon is megéri. Úgyhogy belevágtunk a papírmunkába.

Annyira segítőkészek voltak, hogy még a papírmunkát is segítettek elintézni, aminek annyira örültem, hogy azt se bántam volna, ha engem küldenek fel a tetőre felszerelni a paneleket, semmit se utálok jobban, mint hivatalos ügyeket intézni. Viszonylag sokat kellett várni, míg a hivatalos ügyintézés végére értünk, de utána, pont mint ahogy ígérték, egyetlen nap alatt készen voltunk a napelemek tényleges telepítésével.

El sem hiszem, hogy végül úgy vágtam bele ebbe a projektbe, hogy egy jól sikerült péntek este után nem bírtam magammal, és miután hazaértem, nem beájultam agy ágyba, hanem rákerestem arra, hogy „napelem rendszer támogatás 2019”-ben.

Azóta sem bántam meg, hogy így történt, minden idők részeg döntései közül valószínűleg ez bizonyult a legkifizetődőbbnek.