Apa meglepetés bulija

Pár hónappal ezelőtt az apukámnak szerveztem egy meglepetés bulit. Nagyon szoros kötelék van köztünk, mert édesanyám kiskoromban meghalt és apa nevelt fel, minden idejét arra szánta, hogy velem és a jövőmmel törődjön.

Nagyon alaposan rákészültem a bulira, mindent már hónapokkal ezelőtt leszerveztem, megvásároltam, kapcsolatot tartottam a vendégekkel. Már az egész ismeretségi köre erről beszélt, kivéve apát, aki elől nagyon ügyesen sikerült eltitkolnunk a titkos tervet. Ahogy teltek a napok és már csak hetekre voltunk a buli estéjétől, izgulni kezdtem az ételek, italok beszerzése miatt. Minőségi alkoholokat szerettem volna venni, de a környéken nem sok jó üzlet volt, ezért egy szomszédos városba autóztam át egy italdiszkontba, aminek igen jó híre volt a környéken. A boltban sikeresen kiválasztottam a szükséges piákat és már épp beálltam a sorba, mikor megláttam egy jóképű srácot a hűtőpultban kutakodni. Azonnal megdobbant a szívem és tudtam, ha valahogy nem elegyedek vele szóba, akkor végem van. Ahogy egyre fogyott a sor, közelebb kerültem hozzá, már távolról észrevette, hogy nézem és mikor mellé értem, mosolyogva köszönt. Ekkor megláttam, hogy egy elegáns táska lóg a vállán. Beugrott, hogy apa említette pár hete, hogy szeretne venni egy új bőrtáskát, mert az előzője elszakadt és nem tud normálisan munkába járni emiatt. Rögtön tudtam, hogy ezzel kapcsolatban fogom leszólítani a srácot.

Félénken visszaköszöntem neki és a táskára mutattam. “Bocsi, hogy megkérdezem, de ezt hol vetted? Apukámnak szeretnék egy hasonlót venni a szülinapjára.” A válasz az volt, hogy a Bagbox oldaláról vásárolta. Még sosem hallottam ezt a nevet, ezért megkérdeztem, milyen oldal ez, milyen tapasztalatai voltak vele kapcsolatban. Csupa jó dolgot mondott: egyszerű rendelési folyamat, zökkenőmentes ügyintézés, gyors kiszállítás. Megköszöntem a segítségét és már fordultam volna el, mikor  – hála az égnek – utánam szólt, hogy nem lenne-e kedvem beülni vele a szomszédos kávézóba valamire. Természetesen igent mondtam.

Szóval így történt az első randink. Utána pedig jött a második és a harmadik is. Minden tökéletesen haladt és közeledett apa bulija is. Gábor – így hívják a fiút – viszont annyira elvette az eszem, hogy teljesen megfeledkeztem apa táskájáról. A negyedik randinkon valahogy szóba került, hogy ránéztem-e már a Bagbox-ra és akkor ugrott bele, hogy ez bizony kiment a fejemből. Aznap este végre eljutottam odáig, hogy ránézzek az oldalra. Megtetszett, hogy nem csak egyszerű kézi táskákat, hanem bőröndöket, hátizsákokat, ékszeres dobozokat is árulnak. Gondoltam, majd magamnak is nézek valami csinos darabot. De előbb apa ajándékára akartam rálelni, ezért folytattam a böngészést. Jó volt, hogy könnyen megtaláltam azt a kategóriát, ami érdekelt, konkrétan a férfi bőr oldaltáska. Mivel lehetett anyagra, színre, márkára, méretre, gyártóra, sőt még formára is keresni, iszonyat könnyen ki tudtam szűrni melyek azok a darabok, amik esetleg érdekelhetik apát és közel állnak az ízlésvilágához. Amiket végül találtam, mindegyikhez értékelhető leírás és videó is tartozott. Éppen leárazás is volt az oldalon, ezért mázlim volt, mert még olcsóbban tudtam hozzájutni a táskához, pedig alapból sem volt voltak drágák a termékek. Végül sikerült kiválasztanom azt az egyet, amit végül meg is rendeltem. A kosárba tevés után láttam, hogy mivel 10 000 Ft feletti értékű a táska, ezért ingyen fogják kiszállítani. “De jó, még ezen is spórolhatok!” – gondoltam rögtön. Miután megadtam minden szükséges adatot és leadtam a rendelést, nem volt más dolgom. A GLS-sel vannak szerződésben, ezért ők szállították ki a csomagot végül. Sérülésmentesen, alaposan becsomagolva, számlával a dobozban. Szerencsére apu nem volt otthon, így nyugodtan át tudtam venni és eldugni egy biztonságos helyre. Mikor eljött a buli napja, megérkeztek a vendégek, majd apa is, aki nagyon meglepődött, de örült, hogy ilyen partit szerveztem neki. Az ajándékért pedig teljesen odavolt, azt mondta, ez a táska sokkal jobb, mint az előző. Mondtam neki, hogy ezt Gábornak, na meg természetesen a Bagboxnak köszönheti!